Velg tema for blogging

Det er veldig gøy å ha sin egen blogg, men det store spørsmålet er ofte “Hva skal jeg blogge om”? Svaret er at du skal blogge om noe som interesserer deg, og noe du vet mye om. Hvis du blogger om et tema du ikke er interessert i, kommer bloggen til å bli kjedelig både for deg og for leserne. Er du engasjert i bloggen, blir innleggene mye bedre skrevet, og da engasjerer du også leserne dine.

bloging_301366778

Velg populære temaer

Noen temaer går igjen i bloggverdenen. Du tror kanskje det kan bli for mange blogger med samme tema, men markedet er langt fra mettet. Her i Norge er det spesielt populært å blogge om mote. Mange såkalte rosabloggere – «påvirkere» tjener gode penger på bloggene sine, så hvis du er interessert i mote eller sminke, er dette temaer som mange gjerne vil lese om.

Spill og spilleautomater er et annet tema som interesserer mange. Hvis du er glad i spill, enten det er fete konsollspill eller morsomme slots, er dette det perfekte temaet for bloggen din. Skriv spillanmeldelser og gi leserne tips og råd til hvordan de kan lykkes med spillingen. Det kan være en fordel å ha litt kjennskap til spillene før du skriver om dem, så test dem gjerne gratis hvis du har muligheten.

Sport er et annet tema som engasjerer. Er du fotballsupporter eller elsker en annen idrett, har du et godt utgangspunkt for å skrive en sportsblogg. Du kan blogge om verdenskjente lag og idretter, eller blogge om boccia og hesteskokasting. Så lenge det interesserer deg, vil det også interessere andre.

Velg ukjente temaer

En annen mulighet er å blogge om helt ukjente temaer. Da må du være mer tålmodig for å få lesere, men samtidig har du færre konkurrerende blogger – og du må fortsatt kjenne temaet selv. Men kanskje er det mange der ute som leter etter nettopp en blogg som din?