Forskjellen mellom blogg og nyhetsstrøm

Er det en forskjell mellom nyhetsartikler og blogger? Dette spørsmålet er det nok mange som lurer på, til og med skribentene selv. For når vi bruker ordet ”artikkel” også som et uttrykk for et ”blogginnlegg”, så er det ikke rart mange lurer.

blog_381746308

Få kvalitetsforskjeller

En morsom betraktning er at mange tror at dette har med kvaliteten på artikkelen å gjøre. Det er langt fra sannheten, for mange bloggere har lengre journalistutdannelse enn mange av de som skriver nyhetsartikler. Dette er bare en av grunnene til at det er vanskelig å se forskjell, men for å se på det grunnleggende, så må vi se på oppbyggingen av det som blir skrevet. Det er selvfølgelig mange unntak og variasjoner. Men dette bør bidra til å avklare det litt for deg.

Blogger

Hvis målene inkluderer bedre synlighet på søkemotorer, en økning i vekst som en sterk leder på feltet ditt, og bygge et forhold med leserne, passer det bedre med blogging enn nyheter som ikke er personlige. Bloggprogramvarer som WordPress bidrar til å gjøre det mulig for leserne å enkelt dele innhold, kommentere og abonnere på deg som skribent, men du kan også dele nyheter her, uten at det går ut over bloggen din. Nyheter kan også diskuteres og drøftes. Norgekasino er et godt eksempel på den spennende kombinasjonen av å blogge og å by på en nyhetsstrøm.

Artikler

Hvis virksomheten er sterkt påvirket av endringer i lover eller den nyeste forskningen, og hvis det er nødvendig for dine lesere å få den mest up-to-date informasjonen raskest mulig, så må også artiklene skrives som at det du skriver er ferskt. Disse artiklene er mer rett på sak også, uten noe personlig preg. En blogg som ønsker å ha en tett kontakt med leserne sine, kan ikke skrives som en nyhetsstrøm.