Får rosabloggerne for stor oppmerksomhet i media?

Verden har blitt liten etter at Internett ble allemannseie. Vi får all verdens av nyttig og unyttig informasjon rett inn i eller ut av stua med enkle tastetrykk.

I følge Wikipedia er en rosablogger en som skriver (blogger) om tenåringsinteresser. En overvekt av disse bloggene handler om mote, makeup og hverdagslivet (en slags dagbok) til bloggeren, noe som kanskje skulle tilsi at leserne i hovedvekt er tenåringsjenter – men så får noen av disse bloggerne til tider stor oppmerksomhet i dagspressen. Kanskje det til og med er holdninger og verdier vi ikke ønsker for våre håpefulle som får mest oppmerksomhet. Ønsker du å lese om TV2 Bliss sin nye TV-serie om rosabloggere kan du gjøre det i denne artikkelen.

Det sitter nesten alltid en redaktør bak og bestemmer hva som skal komme med i dagens avis – og det viser seg at saker som omhandler rosabloggere får mange klikk, påfølgende kommentarer i kommentarfeltet og dermed lesere til avisas nettside. Disse sakene engasjerer og irriterer – på godt og vondt – og kommentarfeltene inneholder ofte uttalelser som egentlig ikke hører hjemme i offentlige rom – selv om avisa burde luke bort disse. For bloggeren kan det også bety flere lesere og kanskje flere annonsører og dermed større inntjening på sin bloggside.