Å skrive en hageblogg

Før man begynner å skrive en blogg om sitt absolutte favorittema, har man noen viktige ting å tenke på. Det er viktig å tenke fremtidsrettet allerede nå, for det kan avgjøre om du velger en gratis plattform, eller om du går for en du må betale for.

blog_147190601

Plattformer

Først og fremst må man jo velge seg en god, stabil og praktisk plattform for sin blogg. Mange velgerWordPress, både fordi de har hørt om det tidligere, det er gratis og fordi det er relativt enkelt å jobbe med. De fleste klarer å legge til både bilder og lenker med WP, og man kan oppgradere til en betal-versjon senere. Blogg.no er også populær blant nybegynnere, og Blogger.com er en annen kjent plattform som, i likhet med blogg.no og WP, har mange ulike funksjoner å tilby.

Rett valg av design

Vær nøye med å knytte sammen tema og design på en eller annen måte, slik at ikke bloggen virker forvirrende eller misvisende for leserne. Bloggen bør fenge besøkende slik at de ønsker å bli værende og lese mer, og da er det viktig at du velger rett design. Gratisplattformer har ofte et begrenset utvalg av design, men de fleste har noen. WordPress er visstnok den plattformen som byr på flest. Nå er design som passer til en hageblogg relativt vanlige, da blomster, skog, trær og lignende er ganske populære temaer, og dermed tilbys disse i mange varianter.

Finn inspirasjon på nett

Du må jo begynne et sted, og ofte er dette ved å se hvordan andre har gjort det. For å se hvordan en lekker, profesjonelle hageblogg kan se ut finnes det mange nettbutikker, og de satser gjerne mye på å gjøre sin blogg bra. Dermed kan du lære noe fra deres eksempel.

Bildebruk

For å blogge om din hage er det viktig å bruke gode bilder, og mange av dem, slik at leserne kan se hva du skriver om. Dette gjør det både mer levende og mer interessant for leserne, spesielt om du skaper bildeserier av unike, spesielle planter og vekster.